Κάθε σύγχρονο ξενοδοχείο, εστιατόριο και καφέ θα πρέπει να διαθέτει σύστημα πυρανίχνευση και πυρόσβεσης.Στο ξενοδοχείο η ύπαρξη πυρανίχνευσης σε κάθε δωμάτιο είναι υποχρεωτική. Επιπλέον σε χώρους όπως οι κουζίνες και οι αποθήκες ένα σωστό σύστημα πυρανίχνευση σε συνδυασμό με τον κατάλληλο πυροσβεστήρα ή σύστημα πυρόσβεσης μπορεί να σώσει ολόκληρο το ξενοδοχείο, καφέ ή εστιατόριο....Περισσότερα...Λιγότερα
ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ HORECA

-> Συχνά οι ξενοδόχοι ρωτούν:

1/ Είναι απαραίτητη η πυρασφάλεια στα ξενοδοχεία;
2/ Μπορεί ένα σύστημα πυρανίχνευσης να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης φωτιάς με πιθανά θύματα;
3/ Πρέπει τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια να έχουν υπεύθυνο πυρασφάλειας;
4/ Πως ειδοποιώ τους πελάτες μου για ενδεχόμενο φωτιάς στο ξενοδοχείο μου;

-> Εταιρική προσέγγιση στο θέμα της πυρανίχνευσης

Η εταιρία μας εμπορεύεται και εγκαθιστά με αρτιότητα και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις συστήματα πυρανίχνευσης τόσο για μικρά καταλύματα όσο και για ξενοδοχειακές μονάδες μικρές ή μεγάλες.

Στην Ελλάδα υπάρχει νομοθεσία για την πυρασφάλεια των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μέσω του Π.Δ. 71/1988. Μια σειρά από τροποποιήσεις, εγκυκλίους και διευκρινιστικές διαταγές του Πυροσβεστικού Σώματος είναι το πλαίσιο που εφαρμόζεται σήμερα.

Στην Ιστορία της Ελλάδας κατά καιρούς έχουν συμβεί σε ξενοδοχεία εκτεταμένες πυρκαγιές. Μία από αυτές και με πολλά θύματα (85 νεκροί) συνέβηκε τη δεκαετία του 1980 στο ξενοδοχείο MGM Grand Hotel.

Δοθέντος των παραπάνω η isnet εγκαθιστά κατάλληλους πυρανιχνευτές για κάθε περίπτωση. Η γκάμα μας περιλαμβάνει ανιχνευτές ιονισμού, θερμοκρασίας, φλόγας, ορατού καπνού ή θερμοδιαφορικούς. Περαιτέρω  παρέχουμε κομβία (μπουτόν) που τοποθετημένα σε επίκαιρα σημεία μαζί με τους παραπάνω ανιχνευτές θα επιτρέπουν τόσο την αυτόματη όσο και την ημιαυτόματη λειτουργία του συστήματος. Τα συστήματά μας μπορεί να είναι απλά αναλογικά ή διευθυνσιοδοτούμενα όπου οι απαιτήσεις της εγκατάστασης ή οι προδιαγραφές κάποιου έργου το επιβάλλουν. Οι ανιχνευτές μόλις αυτόματα διεγερθούν και τα κομβία μόλις πιεσθούν με το χέρι, αναγγέλλουν στο «Κέντρο» πυρανίχνευσης τον συναγερμό και αυτό με τη σειρά του διεγείρει οπτικό και ηχητικό συναγερμός σε διατάξεις που ονομάζονται σειρήνες. Εκτός από τις σειρήνες προτείνουμε την αναγγελία του ενδεχομένου φωτιάς σε μονάδες ηχείων μέσω κεντρικής μεγαφωνικής εγκατάστασης που είτε θα συνδέεται αυτόματα με το σύστημα πυρανίχνευσης και θα αναπαράγει ένα προ-ηχογραφημένο μήνυμα είτε κάποιος χειριστής θα αναγγέλλει την ενδεχόμενη φωτιά στο ξενοδοχείο. Περαιτέρω με κατάλληλη τηλεφωνική σύνδεση μπορεί να ενημερωθεί έμμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η εκλογή του κατάλληλου ανιχνευτή αλλά και η επιλογή των θέσεων τόσο των ανιχνευτών όσο και των κομβίων είναι κάτι το οποίο η εταιρία μας γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί να σας το παρέχει με τη μορφή μια επαγγελματικής μελέτης. Την μελέτη αυτή σας την παρέχουμε δωρεάν σε περίπτωση που προβείτε στην προμήθεια και την εγκατάσταση του εξοπλισμού πυρανίχνευσης από την εταιρία μας.

Η εταιρία μας προτείνει τη συγκρότηση ομάδας πυρασφάλειας σε ένα ξενοδοχείο η οποία είναι και υποχρεωτική σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (βλ. υπ' αριθ. 14 Πυροσβεστική διάταξη στο τεύχος του S.M 55). Ο Αρχηγός της ομάδας έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και υποχρεώσεις και θα πρέπει να εκπαιδεύεται μαζί με όλη την ομάδα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε η επιχειρησιακή ετοιμότητά τους να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε συμβάν πυρκαγιάς καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας.

-> Ενδεικτικοί πελάτες μας:

relux (Νήσος ΙΟΣ) || http://www.reluxios.com

kontes (Νήσος Πάρος) || http://www.hotelkontes.gr

-> Ενδεικτικά υλικά πυρανίχνευσης:

Αναλογικός Πίνακας Πυρανίχνευσης

Κομβίο κλήσης φωτιάς

Πυρανιχνευτής διπλής τεχνολογίας (θερμοκρασίας-καπνού)

-> Αξίξει να δείτε το ακόλουθο video: